Domestic projects

Loft study in Brighton conservation area

The works for this elegent Brighton Victorian townhouse included a loft conversion with a “hidden” ensuite toilet and a complete refit to the master bedroom’s ensuite shower room.  As the property is in a conservation area the usual dormer construction to the rear of the loft was not possible. Instead the owners opted for an increase sense of space with one of Velux’s balcony window arrangements.  Extra light was also brought in to the stairwell with the clever use of glass bricks and a light tunnel.  Additional space in the stairwell was made good use off with the provision of bespoke bookshelves.

  • Light tunnel
  • Bespoke bookshelves and storage units
  • Velux balcony windows
  • Working to conservation area restrictions
  • Ensuite “hidden” toilet
  • Master bedroom’s ensuite shower refit

Click on any image to view a larger version:

 

 

 

 

“A lovely team to have in the house. Geoff and his craftsmen communicated clearly throughout, and went to great lengths to do what we dreamed of, rather than just another blueprint loft. We are very pleased with the results. Thank you! “

Varndean Kitchen Extension

A single storey extension to the rear of a Varndean detatched house incorporating

  • New kichen and dining area
  • New fitted utility room
  • Vibrant pglass splashbacks
  • Bifolding door
  • Underfloor heating

Click on any image to view a larger version:

Storrington bungalow conversion

This bungalow in Storrington, West Sussex saw a major conversion as we literally lifted the roof. Creating a new 1st floor with huge additional space and far reaching views for the client. The works included

  • Removing the roof from the main body of the bungalow
  • Erecting new steel framed roof structure
  • Insulating new roof and walls to top specification
  • Creation of 2nd, 25″ lounge with balcony, and 4th, 18″ bedroom with ensuite bathroom and walk-in-wardrobe
  • Adapting ground floor second bedroom to accommodate bespoke oak and glass horseshoe staircase
  • Sound proofing new first floor
  • New plumbing and electrics throughout
  • Finishing to high decorative order

 

 

New 1st floor with 2nd lounge new master bedroom and ensuite.Large 2nd lounge with bifold doors to balconyNew extension's sizeable ensuite.Open riser oak and glass staircaseExtensive Sussex views from new balcony
External view. New vertical hung tiles and reused roof tiles

Hove loft conversion to 2 bedroom terrace house

With a 3 month old baby this client was much in need of more space, and with minimal disruption.

The loft space of their 2 bedroom terrace was underutilised  and, although only 26m2, was enough to give them an airy, comfortable  loft conversion consisting of a master bedroom with en-suite shower and toilet, with Veluxs® windows to the front and dormer roof to the rear.

With an improved layout, the couple are delighted to inform us the property’s valuation has risen by more than double the initial cost of the loft conversion.

 

Click on any of the images below to view a larger version:

Carport

GCS were commissioned to construct a carport near to their workshop in West Sussex. Traditional green oak carpentry construction methods were used producing a very satisfying result.

Click on any of the images below to view a larger version:




Major extension in Varndean area of Brighton

Substantial work on a 1980’s home including removal of existing garage, a two storey side extension (utility room, office space and master bedroom above) and extension to the rear of the property to enlarge the kitchen dinning area.

  • Major structural alterations
  • Hot water underfloor heating to entire ground floor
  • New boiler and plumbing
  • Wet room bathroom
  • Whole house insulation upgrade to modern standards
  • High quality decorative finish

Click on any of the images below to view a larger version:

Four storey house refurbishment and modernisation

Total refurbishment and modernisation of a derelict four storey Victorian terrace house in Preston Park, Brighton.

Find our more about this project »

Elegant conservation area conversion

Complete refurbishment of a Victorian period, 4 storey town house in central Hove’s Cliftonville conservation area. Returning the building back to an elegant, single residence after being used as a nursing home.

Find our more about this project »

Kitchen extension and loft conversion

Works on this Victorian terraced house in Hove included a side-return extension to the kitchen and creating extra space with an airey loft conversion.

Find our more about this project »

Refurbishment of Victorian House

Substantial development incorporating excavation of basement to create habitable space, a new kitchen and two bathrooms, in a four storey, (now five), Victorian terrace.

Find our more about this project »