Elegant conservation area conversion

Complete refurbishment of a Victorian period, 4 storey town house in central Hove’s Cliftonville conservation area. Returning the building back to an elegant, single residence after being used as a nursing home.

Working closely with the owner, architect and conservation requirements, the building works included:

  • Structural alterations
  • Self contained basement
  • Floor boards and ceiling reconstructed throughout
  • Original cornicing carefully stripped of old paint layers
  • Wood panelled sauna installed
  • Underfloor heating systems added to kitchens and bathrooms
  • Solar panels installed
  • Completely new wiring and plumbing system
  • Conservatory skylight added
  • Refurbishment of sash windows including double glazing
  • Wall and loft space insulated to high, modern standards
  • Complete re-render of exterior

Click on any image to view a larger version: