Loft study in Brighton conservation area

The works for this elegent Brighton Victorian townhouse included a loft conversion with a “hidden” ensuite toilet and a complete refit to the master bedroom’s ensuite shower room.  As the property is in a conservation area the usual dormer construction to the rear of the loft was not possible. Instead the owners opted for an increase sense of space with one of Velux’s balcony window arrangements.  Extra light was also brought in to the stairwell with the clever use of glass bricks and a light tunnel.  Additional space in the stairwell was made good use off with the provision of bespoke bookshelves.

  • Light tunnel
  • Bespoke bookshelves and storage units
  • Velux balcony windows
  • Working to conservation area restrictions
  • Ensuite “hidden” toilet
  • Master bedroom’s ensuite shower refit

Click on any image to view a larger version:

 

 

 

 

“A lovely team to have in the house. Geoff and his craftsmen communicated clearly throughout, and went to great lengths to do what we dreamed of, rather than just another blueprint loft. We are very pleased with the results. Thank you! “